Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
12 kiemelt, és további ügyekben folyik az elszámoltatás2010-re a szocialista város- és holdingvezetésben a korrupció soha nem látott mértékben eluralkodott. A 2010 őszén megválasztott új, Fideszes többség azonnal nekilátott a rendrakásnak, a felelősök fölkutatásának, és a korrupciós csatornák elzárásának.

A vizsgálatok 30 milliárdos kötelezettségvállalást, illetve 6 milliárdos hiányt és kárt tártak fel az érintett szervezeteknél, vagyis az Önkormányzatnál, és annak cégeinél. Ezért a város fideszes vezetése a Legfőbb Ügyészségen 74 olyan ügyben tett feljelentést, ahol véleményünk szerint megállapítható a közvagyonnal való felelőtlen gazdálkodás ténye.

74 feljelentés, 67 ügy

A Legfőbb Ügyészség arra hivatkozva, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ügyészség elfogult lehet, a feljelentéseket a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség hatáskörébe utalta, mely valamennyi ügyben szükségesnek tartotta a nyomozás elrendelését. 74 feljelentésünket 67 ügyként kezelve, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanúja miatt elindult a nyomozás.

Miskolci elszámoltatás: már megindultak a kihallgatások

Mivel Miskolc a jogállás alapján sértett, ezért sem információi, sem ráhatása nem lehet az ügyekre, vagy a nyomozások előrehaladására. Egyszerűen azért, mert nyomozástaktikai okokból a nyomozóhatóságok senkinek nem adnak ki információkat. Az azonban bizonyos, hogy az okirati bizonyítékok összegyűjtése után megindultak a kihallgatások.

Miskolci elszámoltatás: 12 kiemelt ügy

Az is bizonyos, hogy a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a 67 ügyből tizenkettőt kiemelt ügyként kezel. Ez azt jelenti, hogy ezekben az ügyekben a feltételezések szerint nagyon komoly bűncselekmények elkövetésére került sor, és ezek felderítése gyorsított eljárásban folyik majd. Jelenleg például a BKV-botrányt, illetve a “viszkisdobozos” néven elhíresült ügyet kezelik kiemelt ügyként.

Sem én, sem a JOBBIK miskolci képviselői nem jogosultak arra, hogy a hatóságokat irányítsák. A mi feladatunk az, hogy a nyomozásokhoz minden segítséget megadjunk, mert közös érdekünk, hogy az ügyek felderítése teljes körű, szakszerű és eredményes legyen.

Felszólítom az ellenzéki radikálisokat, hogy kontrollt nem ismerő politizálásukkal ne veszélyeztessék a nyomozóhatóságok munkáját - ezt kívánja ugyanis az igazságkereső, az ügyekben tisztánlátást igénylő miskolciak érdeke.

Mint mindenki, én is bízom az igazság győzelmében és a bűnösök megbüntetésében.

Dr. Kriza Ákos

Miskolc MJV Polgármestere

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031