Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Újévköszöntés az összefogást szimbolizáló főtérennews/228_0_t.jpg„Adjon az Isten szerencsét, szerelmet, forró kemencét, adjon az Isten olyan újévet, amilyet szeretnének, amilyet szeretnénk. Sikerekkel, örömmel, szeretettel, barátsággal, biztonsággal!” – így kezdte újévköszöntő beszédét Kriza Ákos, Miskolc polgármestere elsején délután a Szent István téren, ahol a Miskolci Dixieland Band zenélt az ünneplőknek.

Zenével indult a program, miközben a téren lencsefőzeléket és forró teát osztottak a kilátogatóknak. Ezután lépett színpadra és szólt a miskolciakhoz Kriza Ákos, aki arról beszélt, hogy a karácsony üzenete, a csend, a béke és a szeretet még itt van a szívünkben. Még halljuk a csengők halk szavát, és még abban a nyugalmas szeretetben állunk, ami körülvett minket az elmúlt napokban. Pár nap telt csak el azóta, hogy meggyújtottuk az utolsó adventi gyertyát, hogy megálltunk, és vártuk a megváltó születése napját. Ez a pillanat gyorsan elszállt, ne engedjük el. Minden nap szükségünk lehet a karácsony hordozta nyugalom, szeretet és bölcsesség iránymutatására.

– Nehéz év áll mögöttünk. 2011-ben úgy kellett összekapaszkodnunk, hogy egymásra támaszkodva éljük meg a mindennapokat. Miskolc város is számított Önökre. Mindenki hozott áldozatot, ami sokszor szinte erőn felüli teljesítményt várt el. Szeretném megköszönni minden miskolcinak, hogy úgy dolgoztak a közösségért, hogy megértették és elfogadták a nehéz döntéseket is. Elértünk azonban nagy sikereket, jövőbe mutató sikereket is: átadtuk az új villamos-vonal második szakaszát, miközben megpróbáltunk odafigyelni minden hangra, panaszra, és megfeleltünk az uniós illetve törvényi elvárásoknak is. Megkezdődhetett a munka az avasi egészségházban. Betöltöttük az ipari parkot, ami hamarosan több száz új munkahelyet jelent a miskolciaknak. Végre elindulhatott a selyemréti strandfürdő fejlesztése is. A közbiztonság javítása érdekében megerősítettük a közterületek felügyeleti rendszerét, dolgozói létszámot emeltünk, és új térfigyelő kamerákat állítottunk hadrendbe. Közösségi tervezésbe fogtunk, hogy olyan főteret építhessünk, ami mindannyiunk igényeinek megfelelhet. Csatlakoztunk a Green City mozgalomhoz annak érdekében, hogy az élhető város ne csak holnap, de akár évtizedek múlva is ugyanazt jelenthesse majd nekünk. Egy új testvérrel is gazdagodott Miskolc, a koreai Asan városával. De szép eredmények, és remek események is mögöttünk állnak akár a sport, a kultúra vagy az oktatás területén is – sorolta a polgármester a beszédében.

– Ma, január elsején már persze mondhatjuk, hogy ez a múlt. Azt hiszem azonban, hogy ezek a sikerek azok, amikkel továbbléphetünk! Együtt, közösen. Van még számtalan feladatunk. Elvégzésükhöz 2012-ben is kell a közös akarat, egy kis dac, erő és alázat. Csak egy kérdést tehetünk fel: hogy lehet megtenni és elérni? Ha mindennapi problémáink megoldásánál az jut eszünkbe, hogy ezt nem lehet megtenni, helyben járunk majd. Én pedig szeretnék folyton előrelépni. Önökkel együtt, közösen. Ehhez kérem támogatásukat az újévben is – tette hozzá Kriza Ákos.

Megköszönte, hogy elmentek az ünnepségre a miskolciak, azért, hogy az újév első napján is együtt lehessenek. Mert azt gondolja, kevés fontosabb dolog van Miskolc életében, minthogy az a motor, ami a várost hajtja, valódi közösség legyen.
– Azt kívánom, hogy úgy menjünk el egymás mellett az utcán, hogy tudjuk, összetartozunk, és számíthatunk a másikra bajban és örömben egyaránt. Ugyanakkor ne felejtsük el azt sem, hogy amit a magunk erejéből el tudunk érni, azért igenis meg kell tenni mindent. Nincs helye a belenyugvásnak, a tehetetlenségnek, a helyben járásnak, ha a képességeink megvannak arra, hogy elérjük a kitűzött célt. Mindig menni kell előre. 2012-ben is, közösen, együtt. Kívánok mindannyiuknak egészséget, sikereket, sok örömöt és Isten áldásával boldog újévet! – zárta beszédét Kriza Ákos, melyet követően a Miskolci Dixieland Band zenélt tovább a kilátogatóknak.

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2019. Május
HétHKSzeCSPSzoV
18  12345
196789101112
2013141516171819
2120212223242526
222728293031