Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Kerekasztal a miskolci oktatásértnews/224_0_t.jpgA városházán írták alá a Miskolci Oktatási Kerekasztal működési szabályzatát, majd megtartották az első hivatalos ülését is.

A pedagógus dolgozók érdekképviselete több éve szorgalmazta az Oktatási Kerekasztal létrehozását, amely Kriza Ákos polgármester támogatásával az elmúlt évben meg is alakult. A Miskolci Oktatási Kerekasztal (MOK) a Miskolcon működő közoktatási intézmények fenntartójának, intézményvezetőinek és érdekvédelmi szerveinek fóruma. Tevékenységének célja, hogy városunkban a megfelelő törvényi keretekben működő közalkalmazotti érdekegyeztető tanács mellett létrejöjjön a közoktatás résztvevőinek külön fóruma. Ezáltal a jövőben rendszeresebbé válnak a fenntartó és a munkavállalókat képviselő szakszervezetek kapcsolatai, illetve új, harmadik félként az intézményvezetők is bekapcsolódnak az egyeztetési folyamatokba.

A csütörtökön délután tartott ülésen a már elfogadott működési szabályzatot írták alá, illetve egyeztették a 2012. évi költségvetés oktatási ágazatot érintő részeit. Az ülést Kiss Gábor, az önkormányzat humán főosztályának vezetője nyitotta meg, majd felkérte a fenntartó, az intézmények és a szakszervezet képviselőjét, hogy lássák el kézjegyükkel a dokumentumot.

A fenntartó, vagyis a város részéről Kriza Ákos írt alá, aki elmondta, nagy hangsúlyt fektet kezdetektől a komoly, koherens közösség építésére, ennek egy szelete az oktatás. Párbeszédre van szükség az érintett oldalak között, ehhez pedig kell egy megfelelő szervezet, fórum, ezért hozták létre a kerekasztalt, melynek munkáját szeretnék nagyon komolyan venni. Fontos eleme lehet ugyanis az oktatási rendszer átstruktúrálásának, az együttgondolkodás útján szeretnének a jövőben is továbbmenni.

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2019. November
HétHKSzeCSPSzoV
44    123
4545678910
4611121314151617
4718192021222324
48252627282930