Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
A polgármester nyitotta meg a munkaerő-kölcsönző cég legújabb kirendeltségétnews/221_0_t.jpg„Örülök, hogy itt lehetek, mert egy olyan irodát adunk át, amelyik pont azokat a célokat szolgálja, amelyet a városvezetés is magáénak vall. Segíteni tud abban a folyamatban, amely a munkahelyteremtés, a befektetők idevonzásában kiemelt fontosságú Miskolc városában.” Ezekkel a szavakkal nyitotta meg dr. Kriza Ákos polgármester a HRC Group miskolci kirendeltségét.

A munkaerő-közvetítő és kölcsönző cégnek ez a nyolcadikként megnyitott irodája az országban. A város első embere szerint, ha egy munkaerő-kölcsönző cég úgy látja, hogy perspektívát jelent számára Miskolc városa, akkor az azt jelenti, hogy van a régióban olyan piaci szegmens, ahol megtalálja üzleti számításait. Ez pedig annak a bizonyítéka, hogy a munkaerőpiac megélénkülőben,  érdeklődés jelentkezik a beruházók, munkaadók részéről, tehát új munkahelyek fognak létrejönni. Bővül a foglalkoztatás, javulnak azok a mutatók, melyek Miskolc számára eddig nem voltak olyan jók. Ráadásul a munkaerőpiaci folyamatokról, a munkaerő-keresletről első kézből származó, mindig friss információkkal rendelkező céggel fenntartott jó szakmai viszony különösen értékes lehet a város számára. „Biztos vagyok benne – zárta szavait Miskolc polgármestere -, hogy a cég jelenléte hozzá fog járulni a kedvező munkaerőpiaci folyamatok felgyorsulásához.

Vidó Csilla ügyvezető tulajdonos elmondta: mivel az állami foglalkoztatási eszközrendszerből hiányzik a versenyszférába irányuló munkaerő-kölcsönzés, így remélik, hogy szolgáltatásaikkal jól ki tudják egészíteni a munkaügyi központok tevékenységét. „Tapasztalataink szerint – tette hozzá a régióvezető - a térségben egyre több olyan vállalat működik, mely igényelné ezt a fajta tevékenységet. Így bízunk benne, hogy a cég jelenléte a városban és a környező településeken is nagyban hozzájárul majd a munkaerőpiac fellendítéséhez és a munkanélküliség visszaszorításához, egyaránt hatékony segítséget nyújtva mind az álláskeresőknek, mind pedig a munkaadóknak.”

A megjelentek - többek között a megye legjelentősebb vállalatainak HR vezetői és munkaügyi hivatalainak munkatársai, valamint a sajtó megjelent képviselői - az ünnepélyes szalagátvágást követően állófogadás keretében üdvözölték a miskolci kirendeltség beindítását. 

Az ünnepséget követően Pécsett került megrendezésre a HRC Group immár hagyományos szakmai fóruma, a HRCréme néven futó szakmai beszélgetéssorozat soron következő találkozója is. Ennek során a HR szakmai képviselői dr. Takács Gáborral, az Új Munka Törvénykönyvét véleményező egyik munkajogásszal kötetlen keretek között cserélhettek eszmét az aktuális legfontosabb munkaügyi kérdésekről. Így többek között szóba került a elvárt béremelés problémája, amely még mindig sok fejtörést okoz a cégek HR munkatársainak, hiszen a szakember szerint sem egyértelműek az erre vonatkozó előírások és szabályok.

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031