Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Bemutatta pilseni gyárát a Skodanews/217_0_t.jpgGyárlátogatáson mutatta be a Zöld Nyíl negyedik járműtenderén győztes Skoda a legkorszerűbb villamosainak gyártási folyamatát a miskolci városvezetésnek csütörtökön Plzenben. A programot követően lehetőség volt kipróbálni egy szerelvényt, melyet a tesztpályán Kriza Ákos polgármester, és Kókai Ernő, az MVK Zrt. vezérigazgatója is vezetett.

Kriza Ákos a vezetést követően elmondta, nagy élmény volt számára kipróbálni a villamost, megtekinteni a gyárat, a látottak mind őt, mind pedig a szakembereket meggyőzték.
– Mint ismert, a pálya már megújult, az új villamosok érkezését követően pedig teljesen megújul Miskolc villamosközlekedése, a fejlesztésnek köszönhetően környezetbarátabb, csendesebb és energiatakarékosabb lesz a kötöttpályás közlekedés – mondta a polgármester.

Kókai Ernő, az MVK Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, szakemberként nagyon érdekelték a gyárban látottak, hiszen más járművek összeszerelésének folyamatát már látta, villamosét azonban mindeddig még nem. Mint mondta, a kipróbált villamos ugyan hasonlít a majdani miskolciakra, de számos pontban különbözik is.
– Az itteni szerelvények szélesebbek lesznek, így belül például dupla széksor lesz mindkét oldalon. A miskolciak véleményét pedig többek között a szerelvények színéről, a belső kialakításról és az ülések anyagáról is meg fogjuk kérdezni – mondta Kókai Ernő.


Forrás: www.minap.hu

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031