Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármesterének felszólalása Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésénnews/211_0_t.jpgNemcsak az országgyűlés éves munkarendjében van kitüntetett helyen az aktuális költségvetésről szóló vita és szavazás.

Számunkra, akik Miskolc város közgyűlésében foglalunk helyet, ugyanilyen ünnepi pillanat az, amikor a szűkebb pátriánk mindennapi életét igencsak befolyásoló városi költségvetésünket vitatjuk meg.

Most csak néhány, a végrehajtást, és a megvalósulást igencsak befolyásoló emberi tényezőt, szubjektív szempontot emelek ki.

Mindenekelőtt azt, hogy az országos méretű, az úgynevezett nagyrendszereket átalakító munka során nem engedhetjük meg, hogy itt Miskolcon, városi közalkalmazottak, például pedagógusok bizonytalanságban végezzék felelősségteljes munkájukat.

Ezért a közoktatási rendszerünkben most folyó és várható átalakítási munkát minél szakszerűbben, humánusabban, ha tetszik, minél empatikusabban kell végrehajtanunk.

Az oktatási kerekasztalunk segítségével végzett egyeztető munka, az új alpolgármesterünk kinevezése is mind mind a városvezetés ilyen értelmű, megkülönböztetett figyelmét jelzi.

Számunkra minden ember, minden szakember fontos. Nem engedhetjük meg, hogy bárki ennek az ellenkezőjét érezze.

Nem érezheti fölöslegesnek, magára hagyatottnak magát, sem a pedagógus valamelyik városi iskolában, sem az a szakember, aki vezető beosztásban dolgozik városunk cégeinél vagy ez ezeket összefogó Holdingban.

Mert szenzációra éhezve lehet valakiket az újságok címlapjára tenni, de nekem, mint Miskolc város polgármesterének a valós tájékoztatást kell megadnom.

Mára számokkal, adatokkal, tényekkel bizonyítható az, hogy a Miskolc Holdingban és a tagvállalatoknál az új vezetők kitűnő munkájának eredményeként több száz millióval kevesebbet költöttek, mint a 2010 előtti években. A számok tehát magukért beszélnek.

Tisztelt Közgyűlés!

Mint már említettem, a mai napon döntést hozunk Miskolc 3. alpolgármesteréről is. Ez a döntésünk átszervezi az alpolgármesteri feladatköröket, és a döntésünket követően egy nagy hatáskörrel bíró, alpolgármesteri posztot hozunk létre, melyre a jelölt az Önök előtt is jól ismert Kiss Gábor.

Az új alpolgármester feladata az lesz, hogy az oktatás, a kultúra, és a helyi gazdaság erősítésén keresztül, a közmunka-program és a pályázatok maximális kihasználásával beváltsa azokat a reményeinket, hogy Miskolc is felzárkózhat a magyar városok versenyébe.

Kiss Gábor főosztályvezetőként már bizonyított , most alpolgármesteri beosztásában is magas szintű munkát várunk el.

Olyan eredményeket várok el tőle, mint azoktól, akik a Holdingot sikeresen, és alázattal irányítják például úgy, hogy 800 millió forint mínuszban lévő céget tettek gazdaságossá egyetlen év alatt. A Holdingban rátermett és erős vezetők irányítanak, akik karrierjüket tették fel arra, hogy rendbe szedik azt a romhalmazt, amit megörököltek. Nap mint nap hozzák az eredményeket, és teszik rendbe azt, amit a szocialisták elrontottak.

Büszke vagyok arra, hogy ilyen képességű vezetőtársak vesznek körül, hogy velük együtt irányíthatom városunkat.

Tisztelt Közgyűlés!

Tényekkel, adatokkal lehet tehát bizonyítani, hogy nemcsak a város, hanem a Miskolc Holding is fenntartható fejlődési pályára állt 2010 után: ez a legfontosabb bizonyítéka annak, hogy a Holding jelenlegi vezetése kiváló munkát végzett, amit nekünk el kell ismernünk és meg kell becsülnünk.

Köszönet ezért az emberfeletti munkáért minden miskolci nevében.

Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere

Miskolc, 2012. 02. 23.

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2019. November
HétHKSzeCSPSzoV
44    123
4545678910
4611121314151617
4718192021222324
48252627282930