Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Tűzifát kapott 200 család Miskolconnews/209_0_t.jpgKétszáz miskolci rászoruló kap tüzelőfát a miskolci Polgármesteri Hivataltól. Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere az egyik családnak 5 mázsa fát adott át.

Az elmúlt napokban bebizonyosodott, hogy sokak számára hatalmas gondot jelent a tüzelő beszerzése és idős emberek, családok, gyerekek fagyoskodnak otthonaikban. Éppen ezért döntött úgy Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, hogy ezer mázsa tűzifát vásárol a Polgármesteri Hivatal az Északerdő Zrt.-től. Ez az összesen ezer mázsa fa azt jelenti, hogy körülbelül 200 miskolci család nem fog tovább fagyoskodni saját lakásában. A rászorulók 5 mázsa fát kapnak.

Miskolc polgármestere elmondta: köszöni a hajléktalanokkal és a nehéz helyzetben lévő családokkal foglalkozó szakembereknek, szervezeteknek azt a munkát, amit az elmúlt hetekben végeztek, és végeznek most is. Szaktudásuknak, emberségüknek és a miskolciak széleskörű összefogásának köszönhető, hogy városunkban eddig egyetlen ember sem halt meg kihűlés miatt sem az utcán, sem a házukban.

Dr. Kriza Ákos hozzátette: azt sem szeretnénk, hogy gyerekek, idős emberek, családok fagyoskodjanak otthonaikban. A hajléktalanszállók, melegedők szolgáltatásaira nagy az igény, hiszen telt házzal működnek, ennek ellenére senkit sem kellett elküldeniük, tájékoztatásuk szerint pótférőhelyeket biztosítanak minden segítséget kérő számára. De vannak, akik nem tudják ezt a szolgáltatást igénybe venni. Nekik szeretnénk elsősorban ezzel a famennyiséggel segíteni.

A polgármester az első adag fát Becséné Kovács Katalinnak adta, aki két gyermekét egyedül neveli. Katalin jelenleg munkanélküli, összes jövedelmük 49.600.-Ft. Elmondta, hogy kiskorú lány gyermekét rokonoknál kellet elhelyeznie, hogy ne tegye ki a hidegnek, de 19 éves fiával fűtés nélkül élnek a lakásban. Becséné Katalin elmondta, hogy az adomány segítségével 11 éves lányát is haza tudja hozni.

A többi tüzelő kiosztásáról a Családsegítő szolgálat munkatársai gondoskodnak majd.

Földessy Judit, a Családsegítő Központ vezetője elmondta: a legtöbb család, aki hasonló problémákkal küzd, mint Katalin már az intézményünk ellátotti körében van, így tudják, hogy hol van a legnagyobb szükség a város által most felajánlott segítségre, a tűzifára. A jelzések alapján úgy 150-200 család van kritikus helyzetben és szorul azonnali segítségre a tűzifát tekintve, nekik ebből az adományból mindenképpen jutni fog, ám köztük természetesen prioritást élveznek a gyermekes családok és az idős, beteg emberek.

Akinek nem jut tüzelőfa, gondozóhelyeiken létesítenek pótférőhelyeket.  Földessy Judit elmondta azt is, hogy a szervezetek között nagyon jó az együttműködés ezért több helyen is van lehetőség akár nappali, akár éjszakai bent tartózkodásra.
A fa kiszállításában az AVE Miskolc Kft. segít majd.

2012. február 08.

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2019. Szeptember
HétHKSzeCSPSzoV
35      1
362345678
379101112131415
3816171819202122
3923242526272829
4030