Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Együttműködés Miskolc és Debrecen közöttnews/208_0_t.jpgDr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere Debrecenbe látogatott, és közös sajtótájékoztatót tartott Kósa Lajossal, Debrecen polgármesterével.

Debrecen és Miskolc önkormányzata szorosabbra kívánja fűzni kapcsolatait a turisztika, a gazdaságfejlesztés és a sport területén. Debrecen és Miskolc összehangolja a két város turisztikai kínálatát és azokat egy csomagban fogják népszerűsíteni.

Az első közös lépés -a Wizz Air jóvoltából -a London-Luton és Debrecen közötti menetrend szerinti repülőjárat elindulása 2012 nyarán. A járat lehetőséget nyújt arra, hogy a térség iránt érdeklődő beutazó turisták ne csupán Debrecent, Hortobágyot és környékét, hanem Miskolcot, illetve az Észak-magyarországi Régió idegenforgalmi célpontjait is beillesszék útitervükbe.

Dr. Kriza Ákos a sajtótájékoztatón elmondta: Miskolcon már most is vannak fejlesztések Uniós pénzekből, de további turisztikai attrakciók is tervben vannak. Elmondta azt is: a Debrecenbe repülővel érkező turistáknak közvetlen buszjáratot szeretne indítani Miskolc azért, hogy szervezetten lehessen elérni a borsodi megyeszékhelyet.

A két város a gazdaságfejlesztés területén is igyekszik megtalálni a kapcsolódási pontokat. Erre adhat lehetőséget a Debrecenben létrehozandó Kínai-Magyar Tiszta Energia Központ. Mivel a központ célja a megújuló, "tiszta energiát" biztosító technológiák fejlesztése, ehhez jól kapcsolódik például a Biogas-Miskolc Kft. tevékenysége, amely a nagyváros és az agglomeráció szennyvíziszap hasznosítására épül. Miskolcon a biomassza fűtőmű is elindult kísérleti jelleggel. 1100 lakást fűtenek ilyen módon. A geotermikus energia bekapcsolása komoly előrelépés a hagyományos energiaforrásoktól való függőség csökkentése érdekében.

Mindezeken túl a két város polgármestere megbeszélést folyatott arról, hogy Debrecen és Miskolc milyen szerepet tud vállalni a labdarúgó utánpótlá nevelésében és erre a munkára alapozva miképpen lehet a jövőben a hazai csapatokban a jelenleginél lényegesen több játéklehetőséghez juttatni a labdarúgó-akadémiákról kikerülő tehetséges fiatalokat.

Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere elmondta: Diósgyőr igazi labdarúgó bázis. Debreceni mintára Miskolc is szeretné létrehozni saját labdarúgó akadémiáját. Emellett regionális tornákat szerveznének, játéklehetőséget teremtve az utánpótlás korú játékosoknak.

Cél: minél több saját nevelésű játékos az NB 1-ben. Kósa Lajos, Debrecen polgármestere és Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere közös javaslatot tesz az MLSZ-nek, amelyben szerepelne többek között, hogy a kezdőcsapatban kötelezően és adott arányban meghatározva, de szerepeltetni kellene saját nevelésű játékosokat is.

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2019. November
HétHKSzeCSPSzoV
44    123
4545678910
4611121314151617
4718192021222324
48252627282930