Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
A polgármester a város támogatásáról biztosította a tűzkárosultakatA város önkormányzatának segítségéről biztosította Kriza Ákos polgármester annak az Árpád úti, tízemeletes háznak lakóit, amelyben kedden hajnalban tűz ütött ki. Ugyanakkor felkérte a város főépítészét, hogy statikusok segítségével mérjék fel az épületben keletkezett károkat, illetve hárítsák el az esetleges életveszélyt. A társasház közös képviselőjétől pedig folyamatos tájékoztatást kért.

Kriza Ákos polgármester kedden kora reggel a helyszínen érdeklődött az Árpád úti tűzeset miatti teendőkről és a szükséges segítségnyújtás formáiról.


Mint ismert, ma hajnalban Miskolcon, az Árpád út 66. szám alatti tízemeletes ház egyik második emeleti lakásában tűz ütött ki, amelynek következtében több embert égési sérülésekkel és füstmérgezéssel kórházba szállítottak. Átmenetileg ki kellett költöztetni a társasház 30 lakóját is.

Kriza Ákos tájékoztatást kért a rendőrség, a tűzoltóság és a katasztrófavédelem szakembereitől és felkérte a város főépítészét, hogy statikusok segítségével mérjék fel az épületben keletkezett károkat, illetve hárítsák el az esetleges életveszélyt.

A polgármester érdeklődésére Csiba Gábor, a megyei kórház igazgató főorvosa adott tájékoztatást a sérültek állapotáról. Mint elmondta, 2 gyermeket és 6 felnőttet szállítottak enyhe füstmérgezéssel kórházba. Azt az idős férfit, akinek a lakásában keletkezett a tűz, égési sérülésekkel és enyhe füstmérgezéssel kezelik. Állapota kielégítő. A gyermekek közül az egyiket csak megfigyelésre vették fel a kórházba, míg a másik jelenleg is kezelés alatt áll enyhe füstmérgezés miatt.

Kriza Ákos az önkormányzat segítségéről biztosította a tízemeletes ház lakóit, melynek érdekében felkérte a társasház közös képviselőjét, Novák Józsefnét a folyamatos tájékoztatásra.

minap.hu

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031