Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Rendkívüli ülést tart a közgyűlésRendkívüli közgyűlést tart július 31-én, csütörtökön reggel 7 órától Miskolc képviselő-testülete. A napirendi javaslaton 8 előterjesztés szerepel, köztük a Miskolc és a Megújulás – Jelenlét az Avasi lakótelepen Konzorcium között létrejövő együttműködési és támogatási megállapodásról, illetve a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. vagyonkezelésében lévő miskolci lakóingatlanok ingyenes önkormányzati tulajdonba történő vételéről szóló.

Napirend előtt


Májusban hoztunk döntést a nyomortelepek felszámolásáról, az ezt követő viharok miatt úgy döntöttünk, megkérdezzük a miskolciakat. Jelentem, 35 ezer miskolci támogatja elképzelésünket, így nem kérdés, hogy kötelességünk folytatni, mondta el Kriza Ákos polgármester a közgyűlés elején.

– Pintér Sándor belügyminiszter bejelentette, hogy ki kell szélesíteni a megyénkben indított közbiztonsági mintaprogramot. Az ORFK statisztikáiból látszik, hogy csökkent a bűncselekmények száma, kifejezetten a közterületen elkövetetteké. Miskolc, Borsod élen járt ebben a programban, és világossá vált, hogy ezt ki kell terjeszteni,. Ez a program jól illeszkedik a 2010-ben megfogalmazott alapelveinkhez: számoljuk fel a nyomortelepeket, növeljük a közterületi jelenlétet, tartassuk be a z együttélés szabályait. Ennek érdekében megemeltük a rendészet munkatársainak számát, a rendőr–közterület-felügyelő járőrpárok számát is. Fejlesztettük a közterületi kamerarendszert, és segélyhívó oszlopokat helyeztünk ki a város több pontján – hangsúlyozta a polgármester.

Emlékeztetett: fokozott, 24 órás jelenlétet vezettek be néhány frekventált területen, a járőrök a nap 24 órájában vannak jelen a veszélyeztetett területeken, az iskolák, a bevásárló központok, a temetők környékén. Megerősítették a mezőőri szolgálatot, és megszüntették a posták körüli segélykifizetések lehetőségét és az emiatti áldatlan állapotokat. A vegyes járőrpárok számának növelése pedig nemcsak a közterületi bűncselekmények számára volt jó hatással, hanem az emberek szubjektív biztonságérzetét is javította, tette hozzá Kriza Ákos, leszögezve: a részletek mára egésszé álltak össze, Miskolc közbiztonsági rendszerévé.

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031