Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
„A város gazdaságilag stabil: tudjuk építeni a jövőnket!”news/1046_0_t.jpgEgy város életében úgy lehet rendet csinálni, hogy felszámoljuk az adósságot, munkahelyeket teremtünk, növekedési pályára állítjuk a gazdaságot, végigvisszük a fejlesztéseket. Kriza Ákos polgármester a Miskolc Televíziónak adott interjút, amiből tegnap részletet közöltünk, ez a teljes változat.

– Biztonság csak ott van, ahol van munkahely – ezt ön mondta az előző kampányában. Viszont aki a médiából tájékozódik Miskolcról, annak olyan benyomása támadhat mostanában, mint mintha itt csatatér lenne. És ez akkor kezdődött, amikor megalkották a nyomortelepek felszámolásával kapcsolatos rendeletet. Biztonság, rend van Miskolcon?
– Sok mindenről volt itt szó, haladjuk sorban. A munkahelyteremtés, közbiztonság, élhető Miskolc hármas jelszavával vágtam neki a ciklusnak, és ezen is dolgoztunk. Úgy gondolom, a munkahelyteremtés a legfontosabb – és ma háromezerrel többen dolgoznak a városban, mint négy évvel ezelőtt.

– Ebben benne vannak a közmunkások is.
– A közmunka ezer embert érint, a másik kétezer a nyílt munkaerőpiacon helyezkedett el. Ugyanakkor tény, hogy összesen háromezerrel több család kap munkajövedelmet. Ennek fontos üzenete is van: nem segélyből kell élni! Természetesen folytatni kell a gazdaságfejlesztést, a munkahelyteremtést, mert Miskolc igazi gazdasági kibontakozása csak így lehetséges. Itt van például a Takata, ami az elmúlt négy év legnagyobb magyarországi zöldmezős beruházása. Most toborozza az embereket a gyárába, ott nemsokára újabb ezer ember fog dolgozni. De eredendően a biztonságról kérdezett: város gazdaságilag stabil lábakon áll. Nincs 36 milliárd adóssága, mint négy évvel ezelőtt volt, az intézmények is rendben vannak gazdaságilag, így tudjuk építeni a jövőnket.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031