Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
A jobb körülményekért fejleszt a Magyar VöröskeresztEllátogatott kedden délután a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének Hajléktalanokat Gondozó Központjába Kriza Ákos, Miskolc polgármestere. A látogatás apropóját az adta, hogy a szervezet majd' 120 millió forintból fejleszti a központját, melynek köszönhetően sokkal jobb körülmények között tudja majd ellátottjait fogadni.

A központban egyébként minden olyan szolgáltatást nyújtanak a rászorulóknak, amelyet a hatályos jogszabályok lehetővé tesznek, így van nappali melegedő, éjjeli menedékhely, átmeneti szálló, hajléktalanok számára fenntartott idősotthon, népkonyhai szolgáltatás, orvosi ellátás és utcai szociális szolgáltatást is működtetnek a városban. Napi szinten közel 500 ellátottal foglalkoznak, de összességében nagyjából nyolcszáz hajléktalan van a Vöröskereszt látókörében, akiket valamilyen segítséggel elérnek.

Ezt a munkát tekintette meg Kriza Ákos, Miskolc polgármestere is, aki azt is megtudta, hogy nem emelkedett az utóbbi években a hajlék nélkül élők száma Miskolcon. Mint mondja, ez egy nagyon örvendetes adat, bár Miskolcon sincs megoldva a hajléktalan kérdés, de kézben tartják. Akik ellátásra szorulnak azok is igyekeznek beilleszkedni a társadalomba, a mindennapi létbe, ezt is láthatta a bejárás során is. Az uniós normáknak megfelelő körülmények közt tudnak majd élni a fejlesztés után, amelyet fontos kérdésnek nevezett a polgármester.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031