Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
„Kriza Ákos közbenjárása nélkül Miskolcon egyáltalán nem lett volna EFOTT”news/1043_0_t.jpgKözleményben reagált Körösparti Péter, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke az MSZP miskolci szervezetének pénteki közleményére, hogy – megfogalmazása szerint - cáfolja, illetve helyreigazítsa az abban található súlyos, tárgyi tévedéseket.

„A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája elnökeként, a Magyar Szocialista Párt Miskolc városi alapszervezete 2014.07.18-án tett közleményére, bár annak címzettje nem vagyok, viszont az abban található súlyos tárgyi tévedések helyreigazítása okán a következőket kívánom közzétenni” – fogalmaz az elnök.

Mint írja, „Az MSZP azon állításával szemben, hogy a 2014. évi EFOTT eredeti helyszíne Miskolc-Tapolca és az ottani strandfürdő lett volna, az igazság az, hogy a Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzata által 2013. szeptember 29-én beadott pályázatban Miskolc-Egyetemváros helyszín szerepelt. Az EFOTT logójában a szervezők a tapolcai helyszínt a pályázatban leírt, mint a fesztivál ideje alatt igénybe vehető lehetséges turisztikai „látnivaló” leírásának eredményeképpen szerepeltették, hiszen házigazda intézményként a Miskolci Egyetem egyébként is fel volt tüntetve.

Azt, hogy az EFOTT házigazdája nem a Miskolci Egyetem, hanem végül a Debreceni Egyetem lett, nem a város polgármesterén, hanem a Miskolci Egyetem rektorán kell számon kérni, ugyanis közvetlenül ő felelős a történtekért. Kriza Ákos, Miskolc város polgármestere közbenjárása nélkül Miskolcon egyáltalán nem lett volna EFOTT, ezért polgármester úr irányába ezúton is köszönetemet fejezem ki. Azt a szerencsétlen helyzetet, hogy a Miskolci Egyetem rektora többek között az írásba adott kötelezettségvállalását felrúgva, majdnem megakadályozta a fesztivál létrejöttét, politikai haszonszerzési célzattal a város polgármesterén számon kérni, tisztességtelen magatartás.

A közleményükben feltett kérdésekre jómagam is érdeklődve várom a Miskolci Egyetem rektorának válaszát. Számomra az a megdöbbentő dolog, hogy Magyarország egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező egyetemének jogász rektora, a jogot félrerúgva, feudális időket idézve, egy személyben lesöpörhet egész testületi döntéseket és saját magát meghazudtolva, a fesztivál szervezőit (tekintettel arra, hogy a terület vagyonkezelőjének hozzájárulása nélkül hatósági engedélyeket beszerezni nem lehet) sarokba szorítva csikarja ki a bérleti szerződés aláírását” – zárul Körösparti Péter közleménye.

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031