Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
A miskolciak Kriza Ákost támogatjáknews/1042_0_t.jpg35 ezer miskolci lakos adta támogató aláírását az avult telepek felszámolásának városi programjához – ezt pénteki sajtótájékoztatóján jelentette be Kriza Ákos polgármester. Mint mondta, ezzel a miskolci polgárok kijelölték az utat. A programot folytatják, úgy, ahogy elkezdték: mindenkivel egyedileg tárgyalva, helyzetüket egyedileg felmérve – aki rászorul, és kéri, annak segítő kezet nyújtva.

Nagy horderejű, országosan is tárgyalt kérdés lett a város által az avult telepek felszámolására indított program, így mindenképp indokolt, hogy annak minden lépésről beszámoljanak a nyilvánosság előtt. Ezek közé tartozik a Fidesz–KDNP városi frakciója által indított aláírásgyűjtés és annak eredménye is, indokolta a pénteki sajtótájékoztatót Soós Attila, a frakció szóvivője.

– Ahhoz, hogy a programot támogató aláírásgyűjtés eredményéről helyesen szólhassunk, először kicsit visszább kell lépni az időben. Az utóbbi hetekben ugyanis sokan próbálták nagyon beszűkíteni a kérdés tárgyalását, pedig ezt a témát tágabb szemléletmóddal, mondhatni holisztikusabban kell szemlélni – kezdte tájékoztatóját Kriza Ákos polgármester.

Emlékeztetett, négy évvel ezelőtt a rendteremtéssel kellett kezdeni a munkájukat, és ez eltartott 1-2 évig – azután kezdődhetett az építkezés, aminek eredményeként ma már fejlődő pályán van a város. A rendteremtés nemcsak a közbiztonság, hanem a cégek, intézmények működése, a gazdaság terén is értendő. Ugyanakkor a kezdetektől látták, nem engedhető meg, hogy a város területén, különösen a belső területeken nyomortelepek legyenek.

[1042_1_480.jpg] kriza_alairas_sajtotaj_140718ml_08.jpg

– Több ilyen kisebb telepet felszámoltunk már, a legutóbbi az Álmos utcai volt. Minden esetben úgy tettük ezt, hogy aki támogatásra szorult, és kért segítséget ahhoz, hogy továbbléphessen, annak megfogtuk a kinyújtott kezét. Azt is láttuk, fel kell gyorsítani a folyamatot, és amikor ezt megtettük, akkor kaptunk hideget-meleget. Miközben teljesen nyilvánvaló, hogy sem közbiztonsági, sem közegészségügyi, sem gyermekvédelmi szempontból nem tarthatók fenn ezek a telepek, azokat fel kell számolni! – emelte ki a polgármester, hozzátéve, az elmúlt hetekben több drogos, elsősorban terjesztéssel foglalkozó, a számozott utcákban élő fiatalt fogott el a rendőrség, ami csak egy újabb adalék, sürgető érv programjuk végrehajtása mellett.

A sajtótájékoztatóra behozták az avult telepek felszámolása melletti aláírásokat gyűjtő íveket is. Kriza Ákos június 12-én jelentette be, hogy felkérte a Fidesz-KDNP szakpolitikusait, önkormányzati képviselőit, készítsenek elő egy aláírásgyűjtő kampányt a miskolci nyomortelepek felszámolásáért. Azóta 35 ezer aláírás gyűlt össze.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031