Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Az EFOTT mint védjegynews/1039_0_t.jpgA fesztiválozók még a kapunál álltak, de belül már csak az utolsó simítások voltak hátra – kedd délután hivatalosan is megnyitották 30 év után újra az EFOTT-ot Miskolcon. A buli vasárnap reggelig tart, de addig nyolc színpad, öt nap és 160 fellépő van hátra, nem is beszélve a kiegészítő turisztikai programokról, sportolási lehetőségekről és a száz civil szervezet kínálatáról.

A Telekom sátra adott otthont az EFOTT hivatalos megnyitójának kedden délután. Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere egyetemi emlékeiről beszélt elsőként. Szólt a Miskolci Egyetemi Napokról, s annak múltjáról. Mint kiderült, ő egykor a kohászok csapatát erősítette.

– Az volt az egyik feladat éjfél előtt, hogy reggelig minél több szamarat kell összeszedni a városból. Igazi szamarakat. Azóta megváltozott az élet, a fiatalok nem diszkóba, hanem partiba járnak, s a nagyszínpad jelentése is egészen egyedivé vált. Ma már minden fesztivál nemzetközi, csak ennek jegyében lehet ilyen rendezvényt szervezni, a Miskolci Egyetem és a város erre együtt képes – mondta Balog Zoltán, majd elmesélte, egyetemista korú gyerekeitől azt is megtudta, mit jelent fényt inni (szódásszifonba vodkát kell tölteni, a pohár aljára egy deciliter szörpöt teszünk, arra pedig jön a szifonos vodka). A miniszter mégis inkább a magyar pálinkára esküszik.

[1039_1_480.jpg] efott_megnyito_140715ml_9.jpg

Miskolc polgármestere, Kriza Ákos szerint egy ilyen találkozás, mint az EFOTT, inkább szól a sörről, mint a fényivásról. Reményét fejezte ki, hogy a fesztiválozóknak lesz idejük elmenni a városba is, mert „Miskolcban nem fognak csalódni”. A polgármester kiemelte, 30 százalékkal nőtt a belföldi turisták száma, amelyhez a fesztiválok is hozzájárulnak – minden évszakban más.

– Sokat küzdöttünk, hogy harminc év után újra Miskolcon legyen az EFOTT, a kormány, a város, az egyetem és a hallgatói önkormányzat együttműködése sikert eredményezett. Ahhoz, hogy gazdaságilag tovább fejlődjünk, a helyi iparnak, a Miskolci Egyetemnek és Miskolc városának együtt kell dolgoznia – mondta, majd kedvező időjárást kívánt a következő napokhoz, s ajánlotta Miskolcot az EFOTT-ot követően is.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031