Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Az ÉMÁSZ is segíti a Fazekas testvérpártnews/1033_0_t.jpgKét évig nem kell villanyszámlát fizetnie az árván maradt Fazekas testvéreknek, az adományt az áramszolgáltató és egy nyugdíjba vonuló dolgozójának felajánlásából állt össze, és pénteken délelőtt adták át jelképesen a két fiatalnak.

Ahogy arról portálunk is többször beszámolt, a miskolci diákok, Noémi és Arnold, másfél év alatt elveszítették édesanyjukat és édesapjukat is. A lakásukon lévő többmilliós hiteltartozás miatt lakhatásuk is veszélybe került. Miskolc polgármestere egy segélykérő levél nyomán figyelt fel a szomorú sorsú testvérekre, s elhatározta, nem hagyja magukra őket. A felhívásra összefogott a miskolci társadalom, magánszemélyek, cégek, egyházak nyújtottak segítő kezet. A természetbeni és tárgyi adományok mellett rövid idő alatt összeállt az az összeg, amelynek köszönhetően a testvérek megvásárolhatták a lakást, amelyben élnek.

[1033_1_480.jpg] emasz_fazekasek_140627ml_4.jpg

Teljesen rendeződni látszik az életük és kisimulni az a nagy trauma, amely érte őket, örömmel tudtam meg, hogy Arnold tanulmányi eredménye is javult és az év végi bizonyítványa már jó eredményűre sikerült, mondta Kriza Ákos pénteken délelőtt a városházán, ahol újabb felajánlás miatt látták vendégül a két fiatalt a Smart City konferencia előtt. Hatalmas segítség ez olyanoknak, akik maguk is mindent megtesznek azért, hogy az életüket egyengessék. Ez egy jó példa arra, hogy minden segítséget megérdemelnek azok, akik a saját boldogulásukért maguk is igyekeznek tenni, legyen szó adományokról, vagy segélyezésről.

Folyamatosan kapcsolatban vagyunk az önkormányzattal és így hallottunk a fiatalok kálváriájáról, amely nagyon megérintett minket és úgy gondoltuk, valahogy segítenünk kell, ezt már Hans-Günter Hogg, az ELMÜ-ÉMÁSZ igazgatósági tagja mondta az adomány átadása előtt. Az egyik igazgatósági tag búcsúajándékára összegyűjtött összeget kérte, hogy inkább fordítsák ilyen jótékonysági adományra, ezt egészítette ki a cég. Pontos összeget nem árultak el, de a Fazekas testvérek fogyasztását tekintve ez két évig fedezi az áramszámlájukat, így a szolgáltató addig nem számláz számukra.

Folytatás a minap.hu oldalon  >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031