Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Újabb csarnok és munkahelyek a Star-Plusnálnews/1032_0_t.jpgKét éven belül a második beruházását adta át a miskolci Star-Plus Műanyagipari Kft. Az egyhektárnyi területű raktárcsarnok legmodernebb raktározási és kiadási technológiái mellett új gyártási technológiákat bevezetve, újabb munkahelyeket is teremtett a vállalat.

Az 1990-ben alapított családi vállalkozás fő profilja a műanyag kerti bútorok és háztartási cikkek gyártása volt. Az évek során cégfelvásárlásokkal és integrálással folyamatosan növelték a kapacitásukat, és újabb piacokra, újabb termékcsoportokat kezdtek szállítani. Több nemzetközi vállalat alkatrész, előszerelt és végtermék beszállítóivá váltak. A csütörtök délelőtti csarnokavatóra a cég nyíregyházi egységéből is elutaztattak ötven ottani dolgozót, hogy megismerkedhessenek a miskolci központtal.

Nagyszerű dolognak nevezte Kriza Ákos, Miskolc polgármestere ünnepi beszédében, hogy a cég két éven belül a második fejlesztését adja át. Az ilyen cégek a motorjai a helyi gazdaságnak, jegyezte meg. Miskolc az elmúlt években gazdaságilag erősödött, több beruházás, fejlesztés valósult meg a legkisebbektől az olyan nagyokig, mint a Takata építkezése. A helyi cégeknek fontos, hogy beszállítóivá váljanak a nemzetközi nagyvállalatoknak, mint tette azt a Star-Plus is. A polgármester elmondta, a cég még nem kért semmit a várostól, de bíztatja őket, és minden helyi vállalkozást, hogy keressék az önkormányzatot, segítenek mindenben, amiben tudnak, hiszen érdekük, hogy tovább erősödjön a helyi gazdaság.

 

[1032_1_480.jpg] star_plus_140626_ja_6.jpg

Másfél évvel ezelőtt egy másfélmilliárdos beruházást adtak át, mondta el Tóth György, a Star-Plusz Műanyagipari Kft. ügyvezetője. Akkor a központi épület, és üzemcsarnok épülhetett meg, melyhez két pályázati forrásból is nyertek támogatást. Időközben azonban sok olyan szállítási munkájuk akadt, amelyhez nagy mennyiségű termék tárolására, mozgatására, gyors kiszállítására van szükség, ezért döntöttek a mintegy tízezer négyzetméteres raktárcsarnok megépítése mellett. A raktárvezetői tartózkodóval, szociális blokkal, két kamiondokkolóval, betonozott rakodó felülettel készült csarnokban 7000 négyzetméter raklapos rakodóhelyet és a komissiózó feladatok ellátására 3000 négyzetméter szabad, fedett területet létesítettek. A nagyszámú fröccsöntő szerszám szakszerű tárolására 1200 négyzetméter daruzott tároló helyet építettek.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031