Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Indul a Salkaházi Sára Miskolc Program!news/1028_0_t.jpgÜnnepi rendezvénnyel vette kezdetét csütörtökön a helyi nyugdíjasok megbecsülésére, anyagi támogatására létrehozott Salkaházi Sára Miskolc Program, melyet múlt héten fogadott el Miskolc közgyűlése. A város szépkorúit a Művészetek Házában köszöntötték, hangulatos műsorral, igazi „meglepetés-vendéggel”.

A gálaműsor a Miskolc Televízió által készített, a program névadójának életét bemutató kisfilmmel kezdődött. Salkaházi Sára (eredeti nevén: Schalkház Sára) Kassán született, 1899-ben. Szociális Testvérek Társasága nővére, közel száz magyarországi zsidó megmentője a nyilas uralom idején. A Szociális Testvérek mintegy ezer üldözöttet bújtattak. Valamennyi rendházuk telve volt velük, közülük majdnem százat személyesen Sára nővér mentett meg, aki ekkor a Bokréta utcai munkásnőotthont, a Katolikus Nővédő Otthont vezette.

 

A Salkaházi Sáráról szóló filmet követően Kriza Ákos, Miskolc polgármestere köszöntötte a ház nagytermét megtöltő, szépkorú közönséget. Beszédének elején Sütő András szavait idézte.
– „Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött.” Sütő András szavai nyomán gondolnunk kell az előző nemzedék tetteire. Önökkel, az önök munkájával kezdődött Miskolc élete. A városépítő munkát pedig meg kell köszönnünk. Salkaházi Sára mások szolgálatának szentelte életét. Ezért gondoltuk úgy, hogy róla nevezzük el a programot. Miskolc gazdasága az elmúlt négy évben stabillá vált. Eljutott arra a szintre, hogy lehetőséget, fedezetet biztosít a miskolci idősek elismerésére, támogatására – hangsúlyozta a polgármester, hozzátéve, hogy a kormány adósságátvállalása, a cégek, beruházások Miskolcra érkezése, a 3 ezerrel több munkahely mind hozzájárult ehhez a gazdasági stabilitáshoz.

Kriza Ákos arról is tájékoztatta a közönséget, hogy a Salkaházi Sára Miskolc Programmal hosszú évekre előre terveznek. Minden 60 év feletti öregségi vagy özvegyi nyugdíjra jogosult személy, amennyiben igényli, támogatásban részesül. Az érintettek a következő hetekben levelet kapnak majd, amelyben részletesen ismertetik a programot, amelyre jelentkezni lehet.
– A programnak fontos üzenete van. Mégpedig az, hogy van a munkának becsülete – hogy csakis a munkának van becsülete. Azt támogatjuk, aki dolgozik, aki dolgozott. A cél Magyarországon és Miskolcon egyaránt a munka alapú társadalom megteremtése. Bízom benne, Miskolc a jövőben is úgy teljesít, hogy minden évben meg tudjuk hirdetni a Salkaházi Sára Miskolc Programot – emelte ki a városvezető, hozzátéve: egy ember, adott kor, társadalom arról ismerszik meg, hogyan, miként bánik az idősekkel.

 

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031