Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
EFOTT, Miskolctapolca – gazdag programkínálat, helyi értékekkelnews/1025_0_t.jpgKülönleges látványelemekkel, illetve más fesztiválokon nem látható show-val készülnek az idei EFOTT Nagyszínpadának fellépői, mondták el a szervezők keddi, Miskolci Egyetemen megtartott sajtótájékoztatójukon. A július 15-20. között Miskolctapolcán megrendezendő fesztivál azonban tartogat más újdonságot is a látogatók számára – ilyen lesz az a lábtengó-játék is, melyből a Tankcsapda és a Zanzibar zenekar tagjai, Curtis, valamint a DVTK labdarúgói adtak kis ízelítőt a keddi eseményen.

Kriza Ákos polgármester a sajtótájékoztatón kiemelte, a város nagy izgalommal várta és várja a fesztivált. Hozzátette, arra törekedtek az elmúlt években, hogy Miskolc „fogadókész legyen”, és minél több ilyen nagy volumenű, jelentős rendezvénynek adhasson otthont. Nem véletlen tehát, hogy kulturális és zenei fesztiválokkal sűrűn tarkított egész évben a program, és ehhez az infrastruktúrát is igyekeznek hozzáigazítani. Mint Kriza Ákos hangsúlyozta, az EFOTT 30 év után tér vissza Miskolctapolcára, a város egyik kiemelkedő idegenforgalmi központjába.


Hozzátette, a fesztiválnak otthont adó Tapolca és Miskolci Egyetem mellett azonban rengeteg látnivaló várja még az ide érkező fesztiválozókat: ilyen a tavaly átadott Selyemréti Strandfürdő, a Lillafüredi Függőkert, de Diósgyőrt is jó szívvel tudja ajánlani a polgármester mindenki figyelmébe. Ugyanakkor a város környéke is vonzó lehet sokak számára, gondoljunk csak a Bükkre, vagy a borvidékekre. Rendezvényekben és élményekben gazdag 5 napot tölthetnek itt el tehát a látogatók, mindenki megtalálja majd a magának megfelelő programot. A polgármester szólt arról is, hogy egyeztetett az MVK Zrt. vezetőségével, a közlekedési lehetőségekkel is segítik a felhőtlen hangulatot. Hozzátette, a közbiztonság szempontjából is igyekeznek majd gondtalanná tenni az öt napot, a város ebben is partnere lesz az egyetemnek, a szervezőknek.

 

[1025_1_480.jpg] efott_sajtaj_140617_ja_14.jpg

– Nagyon jó szórakozást kívánok mindenkinek! – zárta szavait Kriza Ákos, aki elárulta azt is, hogy maga is többször ellátogat majd a fesztivál programjaira. Torma András, a házigazda Miskolci Egyetem rektora előbb röviden bemutatta a felsőoktatási intézményt, külön is szólva rendkívül gazdag történelméről, hagyományairól, az elért kimagasló eredményekről, az universitas-jellegről, és a campus egyedülállóságáról. – A Miskolci Egyetem számára minden esemény rendkívüli jelentőséggel bír, hiszen jelen kívánunk lenni a magyar társadalomban. 30 év után ez egy nagy lehetőség tehát az intézmény számára, hogy megmutassa másik arcát is. Tanév közben ugye oktatás, kutatás folyik az egyetemen, nyáron azonban pihennek, kikapcsolódnak, szórakoznak a hallgatók. Most ennek jött el az ideje. Az EFOTT egy országos rendezvény, és hisszük, hogy a hallgatók és potenciális hallgatóink nagy számban fogják megtisztelni a fesztivált – fűzte hozzá a rektor, aki szintén „az első perctől az utolsóig” jelen lesz majd az ötnapos rendezvényen. Jedlicska Tibor a Miskolci Egyetem hallgatóinak nevében szólt a sajtótájékoztatón.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031