Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
„Döntsön a nép, döntsenek a miskolciak!”news/1017_0_t.jpgA napirendi pontok megtárgyalása előtt, napirend előtti tájékoztatójában Kriza Ákos polgármester egyebek mellett arról szólt: tekintettel a kialakult légkörre, a folyamatos politikai támadásokra, a városvezetés a józan miskolci többséghez, a józan miskolci polgárokhoz fordul támogatásért. Felkéri a Fidesz-KDNP szakpolitikusait, önkormányzati képviselőit, hogy jogilag, adminisztatíve készítsenek elő egy, a miskolci nyomortelepek felszámolásáért szervezett aláírásgyűjtő kampányt.

"A májusi közgyűlésünkön a FIDESZ-KDNP, azaz a közgyűlési többségünk, arról döntött, hogy felgyorsítja a miskolci nyomortelepek felszámolását. Mint köztudott, ezt az eltökélt célunkat nem szavazatával elutasította a Jobbik és a Demokratikus Koalíció, míg az MSZP képviselők tartózkodó szavazatukkal valójában szintén a gettó-felszámolási programunk ellen tették le voksaikat" - hangsúlyozta Kriza Ákos.

"A májusi közgyűlés óta azután valami egészen elképesztő, egész Miskolcot, az egész városunkat lejárató sajtóhadjárat, nyilatkozatdömping kezdődött. Egyes balliberális miskolci képviselők pedig azonmód, már a májusi közgyűlésen elkezdték a Számozott utcák és a többi érintett városrész lakóinak hergelését. Ezt a handabandázást azután jónéhányan napi rendszerességgel folytatták, folytatják, azóta is. Ma már mindennek eredményeképpen arról szólnak a híradások, hogy időközben megalakult az úgynevezett „Kitelepítés Elleni Bizottság”. Sőt, ahogy hallani, a Városháztéren akarnak tüntetni egyesek a közeli napokban. Talán a miskolci „kitelepítések” ellen?- kérdezem én, hüledezve.

Hölgyeim és uraim, Tisztelt Miskolciak! Ebből elég volt, nálam megmondom őszintén, most telt be a pohár!

Miskolc felelős tisztségviselője, felelős polgármestereként nem tűrhetem, hogy városunkban bárki, legyen az pártvezető, vagy csak egyszerű civil, ilyeneket híreszteljen! Mint ahogy azt sem tűrhetem, ha valakik a politikai haszonszerzés reményében, másokat valóban kitelepítéssel, azaz erőszakkal fenyegessenek! Miskolcon természetesen nem lesz semmiféle kitelepítés! Aki ilyet mond, az hazudik és csak hiszi azt, hogy politizál... Ellenben igenis eltökélt szándékunk, hogy a város nyomortelepeit felszámoljuk! Mint ahogy folyamatosan szabadítjuk meg a lakótelepeinket a szocialista városvezetés ideje alatt beköltöztetett fészekrakóktól, ugyanúgy fogjuk felszabadítani Miskolc városrészeit az elhanyagolt, normális életre, pláne gyermeknevelésre alkalmatlan, komfort nélküli ingatlanoktól.

Tesszük mindezt a legnagyobb határozottsággal, ám mindvégig egyeztetve és párbeszédet folytatva az érintett lakókkal és képviselőikkel. Ugyanakkor tekintettel a mostanra kialakult légkörre, a folyamatos politikai támadásokra, a józan miskolci többséghez, a józan miskolci polgárokhoz fordulunk támogatásért! Ezennel felkérem a Fidesz-KDNP szakpolitikusait, önkormányzati képviselőit, hogy jogilag, adminisztatíve készítsék elő a miskolci nyomortelepek felszámolásáért szervezett aláírásgyűjtő kampányunkat! Igenis döntsön a nép, döntsenek a miskolciak! Öntsünk tiszta vizet a pohárba! Kérdezzük meg a miskolciakat, hogy támogatják-e a FIDESZ-KDNP nyomortelep felszámolási programját! Az igen legyen igen, a nem pedig nem." - zárta napirend előtti tájékoztatóját Kriza Ákos.

minap.hu

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031