Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Laptoppályázat: a tízezrediket is átadtáknews/1009_0_t.jpgA tízezredik nyertes pályázó vehette át csütörtökön a digitális világba való belépéshez szükséges notebookot a Digitális Közösség Programirodában. A laptopot Kriza Ákos polgármester és Csöbör Katalin országgyűlési képviselő adta át Simkó Réka egyetemi hallgatónak. A számítógépek átadása a tervek szerint halad, június végére minden nyertes pályázó megkapja az eszközt.

Kriza Ákos az átadás előtti köszöntőjében úgy fogalmazott, lépésről lépésre haladnak előre a digitális közösség építésében.
– A laptoppályázat ennek csupán az egyik eleme. Digitális tereket hozunk létre, LED- kijelzőket helyezünk el a város különböző pontjain, hogy olyan digitális infrastruktúra létesüljön Miskolcon, amely a közösséget felemeli, s lehetőséget biztosít az egész megye fejlődésére. Ez szervesen kapcsolódik abba a gazdaság- és iparfejlesztési programba, amelynek eredményeképp tavaly októberben Miskolc és környéke kiemelt fejlesztési területté vált; a munkahely-teremtési programba, melynek köszönhetően több mint háromezer munkahely jött létre a városban és környékén. Tudjuk, ha egy leszakadó régióban a fejlesztés lépcsőit nem ugorjuk át, akkor soha nem érjük utol az előttünk álló településeket – sorolta a polgármester. Hozzátette, a program azt szolgálja – elsőként az országban –, hogy Miskolc és térsége úgy fejlődjön, hogy meghaladja az átlagos magyar városok fejlődését.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031