Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Koszorúzás, avatás – és terelés a nemzeti összetartozás napjánJúnius 4. a nemzeti összetartozás napja. Ez alkalomból délelőtt Országzászlót avatnak a Feszty Árpád utcán, délután a népkerti Országzászlónál tartanak a megemlékezést, este pedig a Művészetek Házában láthat emlékműsort Miskolc közönsége. A népkerti koszorúzás miatt forgalomterelésre kell számítani.

1920. június 4-én a Versailles melletti Nagy-Trianon palotában aláírták az első világháborút Magyarország számára lezáró békediktátumot, amelynek értelmében a vesztes központi hatalmak oldalán részt vevő Magyar Királyság területének mintegy kétharmadát elcsatolták. 2010 óta ez a nap a nemzeti összetartozás napja, az Országgyűlés által elfogadott törvény szövege szerint: „a több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek, melynek államhatárok feletti összetartozása valóság, s egyúttal a magyarok személyes és közösségi önazonosságának meghatározó eleme”.

Ez év június 4-én, szerdán délelőtt 11 órakor avatják fel a Miskolcon, a Feszty Árpád u. 6. szám előtti téren avatja fel Kriza Ákos polgármester az új Országzászlót. A zászló megszentelésében a református és a katolikus egyház lelkészei végeznek szolgálatot.

Délután 4 órától – hagyományosan – a népkerti országzászlónál lesz koszorúzás. Az évfordulóra Csöbör Katalin országgyűlési képviselő emlékezik, megemlékező beszédet Kriza Ákos polgármester mond.

Az ünnepség miatt forgalomterelésre kell számítani a Népkertnél. Délután háromnegyed 4-től 5 óráig lezárják a belváros irányába a Lévay J. utca és a Népkerti körforgalom közötti forgalmi sávot. A közösségi közlekedést a terelés nem érinti, az autóbuszok Hejőcsaba irányába a szabadon hagyott két forgalmi sávon váltakozó irányban közlekedhetnek. (Ugyanakkor Hejőcsaba irányába a Népkert megállóhelyet ideiglenesen áthelyezik a gyalogátkelőhely elé.)

Este 6 órától a Művészetek Házában lesz emlékműsor, amire minden miskolcit várnak. Itt Gál Sándor kassai, József Attila-díjas költő, író, publicista mond emlékbeszédet. Közreműködik Kövesdi Szabó Mária és Pólos Árpád, a Kassai Thália Színház színművészei. Ezután a Regélők énekegyüttes hangversenye zárta a programot.

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031