Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
A beígértnél jóval több embert foglalkoztathatnak a Miskolcra betelepült nagy cégek - állítja a város polgármestere, Kriza Ákos. A Figyelőnek adott interjúban elmondja, hogy a jelenleg 4000 embert foglalkoztató Bosch idővel 6-7 ezerre emelheti alkalmazottai számát, és a legújabb nagybefektető, a japán Takata cég sem fog megállni a beígért ezer munkahelynél, a terveikben jóval több szerepel.

Vannak új befektetőjelöltek is a láthatáron: Kriza Ákos ezzel kapcsolatban elmondta, hogy több tárgyalást is folytatnak, döntően autóipari beszállítók érdeklődnek Miskolc iránt.

A polgármester más ügyekről szólva kifejti, nem bánja, hogy az Orbán-kormány központosításba kezdett a helyi önkormányzati feladatoknál. Kriza Ákos szerint az oktatás eleve nem helyi feladat kellene, hogy legyen, s nagy rendszereket csak központosított struktúrával, hosszú idő alatt lehet átalakítani.

A városban érzékelhető szociális feszültségekről is kérdeztük a városvezetőt, aki tarthatatlan helyzetnek nevezte, hogy a Fészekrakó programon keresztül, nem tiszta úton több száz nincstelen család költözött be a város lakótelepeire, olyanok is, akik aztán nem fizettek közműdíjakat, közös költséget, nem törlesztették hiteleiket. Ezért az Avas lakótelepről kiköltöztetik azokat az embereket, akik nem képesek betartani a civilizált együttélés szabályait. Nagy port vert fel az az intézkedés is, amely a nyomortelepek felszámolását célozza, erről azt mondja a polgármester, hogy a városon kívülre költözőket támogató program nem egyoldalú megoldás.

 

Az interjút teljes terjedelemben keresse a Figyelő hetilap 22. számában.

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031