Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Közélet Indulhat a „Közös tér” projekt az Avasonnews/1001_0_t.jpgPénteken délután megtörtént a szükséges terület-birtokbaadási jegyzőkönyvének ünnepélyes aláírása, így semmi akadálya annak, hogy a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartomány elkezdhesse a „Közös tér” nevű sport, kulturális, illetve ökológiai fejlesztésének megvalósítását.

Hosszú folyamat fontos állomásához értek, hiszen már 5-6 éve keresik a lehetőségét, hogyan tudnának az Avas felé nyitni, mondta P. Forrai Tamás Gergely jezsuita provinciális. Nem kevesebb a feladat, mint húsz éve, amikor megtelepedtek itt, és ez az új építkezés jó lehetőség arra, hogy ez a bizonyos nyitás megvalósulhasson. A náluk megjelenő kifelé szolgálat, mely karitatív, kulturális, sport, szociális feladatokat takar, az új intézményeken keresztül valósulhat meg. A tervezés több városrendezési kérdést vetett fel, több elképzelés van, hogyan tudjanak egységes keretet kialakítani városképi szempontból is. A provinciális megköszönte a polgármesternek, hogy folyamatosan támogatja az elképzeléseiket.

[1001_1_480.jpg] jezsuitak_ter_atadas_140529ml_13.jpg

Mindig példa volt számára ez az iskola, a szellemisége, és most nagyon örül, hogy megvalósul ez a projekt, mondta Csöbör Katalin, országgyűlési képviselő. A rend mindig törekedett a lakótelepi problémák megoldására, a jezsuitákkal együttműködve ez a program működni fog, mindent megtesz annak érdekében, hogy a kormány kiemelten kezelje. A lakótelepeken élő ifjúság nem tudja a szabadidejét hol eltölteni, erre itt lehetősége lesz. Az önkormányzat jól döntött a terület eladásával, tette hozzá a képviselő.

A városrész fókuszában építkeztek a jezsuiták, akkor, amikor elkezdődött itt a dezintegráció, mondta Kriza Ákos, Miskolc polgármestere. Ahogy jelentkeztek a problémák, a civil szervezetekkel együttműködve kezdtek azok megoldásán munkálkodni. A fészekrakó probléma megoldása után is együtt szeretne a város a renddel a közösség kohéziója érdekében dolgozni, tette hozzá a polgármester, aki azt is megemlítette, hogy a sportpálya a város sportkoncepciójában is szerepel.

A beszédeket követően Kriza Ákos, P. Forrai Tamás és Szélyes Domokos, a MIK Zrt. ügyvezető igazgatója írta alá a birtokbaadási jegyzőkönyvet, majd a vendégekkel közösen a gimnázium teraszáról tekintették meg, melyik területet fogja érinteni a fejlesztés.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031