Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Új otthont kapnak a miskolci atlétáknews/1000_0_t.jpgÜnnepélyes keretek között lerakták csütörtökön a Miskolci Atlétikai Centrum alapkövét a Miskolci Egyetemi Körcsarnok melletti sportpályán. A mintegy 350 millió forintos beruházással egy olyan komplexum épül fel rövid időn belül, ahol versenyeket, edzőtáborokat is rendezhetnek majd. Az alapkőletételen Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár kiemelte, minden támogatást megadnak a jövőben is, hogy Miskolc fejlődjön, és az itteni sportélet erősödjön.

– Mi egy sportbarát kormány vagyunk, és úgy érzem, elég sokat tettünk az elmúlt néhány évben a sportért – emelte ki Simicskó István az alapkőletétel alkalmával. Mint az államtitkár is emlékeztetett rá, a kormány a Magyar Olimpiai Bizottsággal közösen 16 kiemelt olimpiai sportágat támogat, a szakszövetségi elnökök pedig javaslatot tettek a 2020-ig tartó fejlesztésekre, s ezek között van a Miskolci Atlétikai Centrum is. A fejlesztésekre 18 milliárd forintot fordít a kormány, az atlétika a legnagyobb mértékű támogatást kapja.

– Miskolc és környéke, a megye sok kiváló sportolót adott a magyar sportnak, nagyon sokat köszönhetünk az itt élő szorgalmas embereknek, és nagyon sokat köszönhetünk Kriza Ákos polgármesternek, aki szintén sportbarát. Nem jöhetett volna létre ugyanis a mostani alapkőletétel sem, ha az önkormányzat részéről nincs meg az a nyitottság, hogy erősíti a sportot – fűzte hozzá az államtitkár.[1000_1_480.jpg] atletika_alapko_140529ml_16.jpg

Simicskó István elmondta, a 350 millió forintos beruházás „tovább erősíti azt a hitünket, hogy jó úton járunk, és szükség van sportlétesítményekre”. – Mi minden támogatást megadunk a jövőben is, hogy Miskolc fejlődjön, hogy a sportélet erősödjön. Sok kiváló sportolót kívánok Miskolcnak és a régiónak a jövőben is. Hajrá Miskolc! – zárta köszöntőjét az államtitkár.

– Mint Miskolcon szinte minden, az atlétikai pálya kialakítása is a labdarúgásból indult ki – ezt már Kriza Ákos mondta. Miskolc polgármestere kifejtette, a diósgyőri futballstadion fejlesztése még az idén elkezdődik, ami azzal is jár, hogy az ottani rekortán pálya megszűnik, ezért az atlétáknak máshol kell megfelelő helyet biztosítani. „Erre pedig a legoptimálisabb hely a miskolci campus”, fogalmazott a polgármester.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031